Tuesday, July 18, 2006

Tiden moden for 4-5-1?

Ok. Kampen mot Brann funket ikke. Spillet funket ikke. Samhandlingen, pasningene, sjansene, alt som kan føre til mål uteble. Nhleko greide som vanlig å skape en sjanse ut av ingenting. Som vanlig greide han også å misse. Vi må glemme champagne-fotball, og innse at nå starter en mer desperat poengsanking. 4-5-1 er definitivt noe som kan gi oss et byks fremover. Og det er ikke så defensivt som det høres ut. I angrepssituasjoner er 4-5-1 en 4-3-3 med midtbanespillere som løper inn i boksen. Ikke ulikt Drillo-Norge. Man kan også gjøre som Italia eller Frankrike og kalle det for 4-2-3-1 eller 4-4-1-1. Ved angrepsøyeblikk er man atså farlige, mens man prøver å tette igjen foran forsvaret og skape stort overtall når motstander slår inn i boksen.



Jeg håper Prahl velger noe som dette, ikke minst fordi det er en mulighet for Ødegaard å komme mer til sin rett. Han på venstrekant, Berg på høyre og Ijeh sentralt på topp. Nhleko kommer inn for Ijeh når forsvarerne er trøtte. Vår offensive midtbanespiller blir Stokholm, som er rett bak Ijeh. Gaarde og Samuelsen passer på, foran forsvaret som defensive midtbanespillere. Som offensive spillere på benken har vi tross alt både Birkir (som så veldig lei seg ut på bussen i går) og André Danielsen. I tilegg Tengesdal, om han blir.

Og vi må gjøre noe med forsvaret. Høyrebacken, sorry Jørgen, det funker ikke. Vi er for svake på den siden. Synd at Gabrielsen er ute med skade. Selv Nygaard burde funke bedre.

No comments: