Thursday, July 06, 2006

Kamphaner

I dag er det klart at Torger Motland velger Viking fremfor Bryne. Et meget klokt valg av unggutten. Det ser ut til at han heller vil trene under Prahl og sammen med de andre spissene våre. Det er heller ikke et dumt valg. Han sier han vil lære av de andre spissene. Mycket bra.

Men er han klar til å ta opp kampen? Det blir ikke lett å spille seg inn når man kan velge mellom Nhleko, Ijeh og Ødegaard. Med disse fire spissene så blir han et tredjevalg (forhåpentligvis). Og kanskje, men bare kanskje, finner Ødegaard tilbake til gamleformen fra hans nå tilbakelagte tid i Sogndal. Det ville vært en fordel for Førde-gutten om han kunne spilt mye bedre. Å være en god fotballspiller handler ikke bare om å ha tekniske og taktiske ferdigheter. Det handler også om å ha mentale ferdigheter. Det er ikke så vanskelig. De kan trenes opp. Man kan kartlegge de. Ja, man kan faktisk gro som menneske, og modne som fotballspiller. Det begynner å bli på tide nå, Ødegaard. Vis oss at du er en kamphane. Vis oss hva du er laget av.

Motland har også en del å bevise, men man kan være mer tålmodig med han. Han er fortsatt ung, dog han har nærmet seg en alder hvor man må "bli voksen" som Aabrekk pleier å si. Og en kamp som det er veldig vanskelig å vinne kan bli mentalt slitende for en ung spiller som har 10 sesonger foran seg. Derfor er det min lille synsevurdering, at et nytt utleie er på sin plass. Ikke nødvendigvis til første divisjon, men til en klubb hvor han kan hele tiden utfordre førsteelleveren og smake på et høyt nivå. Her i TL tenker jeg på Sandefjord og Stabæk. Sandefjord, fordi deres stall er noe tynnere enn vår (er det mulig?), Stabæk fordi de har en svensk trener med noe av den samme filosofien som Prahl. I tillegg kan han sikkert lære en ting eller to av Nannskog og Pall Gunnarson, samtidig som veien er (litt) kortere.

Hovedårsaken til at jeg nevner utleie, er også fordi man av og til har godt av å komme seg vekk. Bryne er i området, så det teller ikke. Det blir for lett å reise hjem, og Bryne er ikke noe gøy heller. (På en annen side, det er heller ikke Sandefjord eller Bærum). Og dermed bør det også tenkes at utleie til en svensk eller dansk klubb bør være mulig. Jeg ville helst sett at vi begynte å leie mer ut til svenske klubber, hvor Prahl jo kommer fra. Han har vel en kontakt eller to.

Ellers må det jo kommenteres at Ijeh imponerer. Fire mål på to kamper er godkjent. Hat-trick i cupen og greier. Ikke verst. Men han vet like godt som oss, at vi forventet kontinuitet og innsats kamp etter kamp. Vi vil ha en kamphane som kjemper hele sesongen. Ikke bare 15 min i en kamp eller to. Det er noe spissene våre bør tygge på.

No comments: