Wednesday, July 19, 2006

Frustrerende

frustr|asjo'n m1 (gj eng. fra lat. frustratio 'skuffelse', av frustra 'forgjeves') skuffelse, oppgitthet, følelse av å komme til kort, særlig fordi en ikke får tilfredsstilt et behov.

Det er frustrerende å være fotballsupporter for tiden. Brasil skuffer. Argentina skuffer. Spania og England skuffer, men det er ikke noe nytt. Selv Zidane skuffer til slutt. Og i Norge skuffer Viking enormt. Det er stort sett kun de lagene ingen trodde på som ikke skuffer. Alle andre underpresterer. I Tippeligaen har det blitt slik at alle kan slå alle - og det suger balle.

Til nå har jeg bare sett én eneste kamp hvor resultat og spill har vært som vi trodde det skulle bli før sesongen startet. Det var da Vålerengen slo Sandefjord 4-0 på hjemmebane. Vålerengen spilte bra, Sandefjord spilte dårlig, med hederlige unntak: Arnar Førsund ga håp om et fremtidig stoppertalent. Og det var slik jeg trodde det skulle bli. De antatt gode slår de antatt svake, men vi objektive og nøytrale finner ting, detaljer og smårask som vi kan glede oss over. Nye stoppertalenter for landslaget. Håp om norske lag som hevder seg i Europa. Flere rette tippekuponger.

Viking taper og taper, og sammen med andre lag som Start, Molde og Tromsø så er alt katastrofalt og elendig. Ikke som i Brann hvor alt er genialt og helt riktig, eller for Odd hvor alt er deilig med tanke på hvor dårlig budsjettet er. RBK er ikke hva det var. Tom Nordlie, genierklært og Norges beste hovedtrener, har fått sparken. Gaarde, en av de beste midtbanespillerne i fjor er usynlig. Selv gamlemann Årst sliter med å finne nettmaskene. Norske lag skuffer mot antatt svakere motstand i Europa. Våre gode utlendinger snakker fortsatt om at de ønsker seg vekk til grønnere gress - til tross for at Tippeligaen er større enn den noensinne har vært. Til tross for at lagene i denne drittligaen med drittspillere tjener mer enn noensinne, alikevel vil de vekk for å beite i bedre marker.

Dette suger.

Klart, jeg er ærlig: Hadde Viking vært på tabelltoppen så hadde jeg trolig ikke skrevet dette. Hadde Viking forundret og blendet Stavanger og omegn med flott spill og gode, jevne resultater så hadde ingen av oss lurt på om Prahl var rett for Viking. Ingen av oss hadde sagt at ligaen suger, neida, den hadde vært bedre enn noengang. Men dette suger. Det suger balle, og jeg vil at Viking skal bli stor, sterk og fin igjen. Er det for mye å forlange?

No comments: