Saturday, July 08, 2006

Keeperkandidater

John Alvbåge
24 år - 1,87 - Viborg
















Joda, HeiaVincents førstevalg. Viborg fikk ham for 5 millioner, og jeg kan tenke meg at vi må ut med 6-7 millioner om vi skal ha noen sjanse for å få ham. Men dette bør være en overkommelig pris, og om Alvbåge viser tegn til å ville spille for oss i mer enn to sesonger så bør dette være en god pris for en ung spiller som er i landslagsvarmen til Sverige.


Ali Al Habsi

24 år - 1,94 - Bolton














Veldig god keeper, men utenfor rekkevidde da han ønsker proffopphold i England. Er andrekeeper i Bolton, og her kan kanskje en leieavtale være en passende mulighet. Dog blir det nok for urealistisk.


Dembo Tourray

26 år - 1,98 - Djurgården
















Spiller for det beste laget i Sverige. Absolutt en keeper som vi tror er god nok. Han var godt likt da han spilte for Vålerengen, det er bra med erfaring fra Tippeligaen. I tillegg har han, i likhet med Habsi, en veldig passende alder. I Sverige er han også EØS-spiller, så det må han nok være ved en evt. retur til Norge. Men gode gamle NFF... Tourray kaster i tillegg ganske langt.


Dime Jankulovski
29 år - 1,87 - GAIS
















Blant de beste keeperne i Sverige og har landskamper. Var meget god i Start, men så var han litt dårlig. Men han har uansett erfaring og talent som vi kan nyte godt av, og som Austbø kan lære av.


Bo Andersen
30 år - 1,86 - SIF
















Spilte i Tippeligaen så sent som ifjor for Tromsø, og er godt kjent i både Viking og Stavanger. En veldig enkel - dog kanskje litt for enkel - løsning.


Espen Bugge Pettersen
26 år - 1,89 - Sandefjord Fotball
















Espen Bugge Pettersen blir nevnt som et alternativ. Det er et ok alternativ, men ikke mer. Hans styrke er feltarbeidet og kraften han kan ha ved dødballer, noe som Prahl etterlyser og som Austbø har vesentlige mangler med.


Espen Johnsen
26 år - 1,88 - Rosenborg








Det må flere ting til for at vi skal ønske Espen Johnsen velkommen. For det første må hans arbeid med tilbakespill og hans feltarbeid forbedres betraktelig. For det andre så må RBK være snaue med prisen de selger ham for, det kan ikke være for dyrt. Vi vet hvor god/fantastisk/verdensklasse han kan være på strek og i reaksjonsevnen. Men hvis det er en mann som kan få skikk på Johnsen så er det Kurt Hegre.


Eddie Gustavsson










Gustavsson er mannen som blir nevnt oftest. Har vært fast andrekeeper blant Isaksson i det svenske landslaget, og nå ser det ut som om unge Dahlin har kapret førstekeeper plassen hos Lyn. Å snappe opp TLs beste andrekeeper ville vært en fin hilsen til Lyn som stakk av med Espen Hoff.


Terje Skjeldestad
28 år - 1,89 - Sogndal

















Av og til på landslaget, men er blitt for gammel til at han satses på der (og danker nok ikke ut Myhre). Hadde trolig vært fast inventar hvis han spilte i Tippeligaen.


Tor Egil Horn
Bodø/Glimt - ca 30 år - 1,89
















Var vel innom landslaget for noen år siden. Har tidligere sagt nei til spill i Jupiler League i Belgia. En liten underdog som bør nevnes - men ikke blant de hotteste kandidatene.


Mattias Asper
Malmø. 31 år - 1,97









Har vært proff i Spania og Tyrkia. Skal være i toppen av svenske keepere, et meget interessant navn for Viking og Prahl. (Så kan han vel også hente Jon Inge Høiland?) Dessverre har det visstnok vært noen grove misser i ny og ne, men er alikevel en het kandidat for Prahl.

No comments: