Tuesday, March 20, 2007

The Magic Numbers

Wow. 7-1 er et magisk tall. Spesielt når det er resultatet i en fotballkamp som gikk mot Vikings favør. Og når det i tillegg er mot Start, en rival på toppnivå om vi har noen, så er det superdupert magisk. Nå gjelder det dog å huske på dette med å "se bak resultatet" og "ikke la seg rive med", men dette er noe spillerne og trenere kan få lov til å fokusere på. Vi har lyst til å ikke se bak resultatet. Vi har lyst til å la oss rive med og kåre Viking som vinneren av Champions League 2008/09 allerede nå! Og tennis-fotball også, såklart (vi vant jo faktisk en trofé under Prahl, tenk).

Hannes Sigurdsson scorte tre og hadde målgivende. Mulig at han rett og slett hadde litt flaks og flyt, men alikevel - at han blir klar, og at FIFA får ræven i gir, er en tydelig forsterkning for et Viking som hadde sine nest største problemer i angrepet i fjorårssesongen. Samtidig, til tross for at han ikke er en bakromsspiller - så er han heller ikke en typisk "target-man", men en svært fysisk spiller - som vil gi Rösler muligheter på topp. Man kan faktisk se for seg at Ødegaard kan spille bra hvis han kommer innpå for en Hannes som nettopp har banket midtstopperne gule og mørkeblå. Men så det er sagt, det er tydelig at angrepet trenger fart. Helst en med avslutteregenskaper i tillegg.

Forsvaret begynner å se veldig solid ut. Vi har Soma, Norges mest undervurderte midtstopper. En klassespiller. Dessverre så mangler han en del fart, men han kompenserer for dette med full konsentrasjon, taktisk klokhet og duell / taklingsstyrke. Han er i tillegg veldig spillende, og hans teknikk gjør at vi setter i gang gode angrep bakfra. Når man i tillegg har to midtbanespillere som Gaarde og Stokholm - ja, da er det rom for kreativitet. Med Steenslid har vi fått den farten vi etetrlyste i fjor - i tillegg er det snakk om en U21-stopper som burde snart spille seg inn på landslaget. At Alexander Gabrielsen i tillegg banker på døren og holder de to andre på tå hev er en nytelse å lese. Med Abelsson, som fikk kanskje litt vel mye pes i fjor, så har vi rutine og duellstyrke i bakhånd. Maurice Ross virker også å være en solid forsterkning, og nå ser det ut som Tengesdal ikke lenger vurderes som back! Hurra.

Hva vi trenger foran er bedre bevegelse uten ball - noe Ijeh har internasjonal klasse i, men som resten fortsatt må jobbe med. Spesielt Ødegaard. Sigurdsson er vel glad i å knuse trynet på midtstopperne, så han er vel ikke den som søker rom og kanaler å bevege seg i. Mulig Rösler kan endre på dette. Mulig Pimpong kan endre på dette. Håper å se ham i Viking-trøye før sesongen begynner.

Og har du sett? Viking har passert den "magiske" 10.000-grensen. Resultatet fra kampen mot Start hjalp sikkert litt. Så får vi håpe at resultatene når sesongen begynner gjør at folk faktisk møter opp.

No comments: