Monday, March 05, 2007

Høyreback: Maurice Ross

Det meste tyder på at Maurice Ross blir vår neste høyreback. Et spennende valg. Maurice Ross er fra Skottland og har tidligere spilt for storklubben Rangers, Sheffield Wednesday og Wolverhampton. Han spiller nå for Millwall. Han er et produkt fra ungdomsakademiet til rangers, hvor han var noe av en stjerne. Som Kaptein for U21-laget så ledet han dem til titler i 2000 og 2001. Under sesongen etterpå (2002-03) så etablerte han seg på førstelaget til Rangers, da de spilte under Alex McLeish. Berti Vogts, da landslagstrener for Skottland, kalte ham inn til landslaget etter bare noen få kamper. Han spilte en del til kvalifiseringen til Euro2004.

Jan-Erik Larsen har noen synspunkter i dagens SA. Han sammenligner Maurice Ross med gode, gamle Erik Pedersen. De er ikke helt like som spillere, men engasjementet og innpiskeregenskapene er noe de deler. Rôsler virket ganske så positiv i sin omtale om Ross at det er grunn til å tro han får tilbudet. Sett bort fra det heller idiotiske røde kortet - det virker som om han har gjort et positivt inntrykk på trenerteamet.

Men det er flere negative (les: spennende igjen) aspekter ved denne signeringen. Ross slet med disiplinære problemer i alle klubbene han spilte for. Stikkord her er: Glad i å sitte på puben, problemer med å innordne seg under en autoritær trener, for høy selvtillit etc. bla bla. I Sheffield Wednesday var det en del begeistring da Ross ankom klubben. Mange var imidlertid ganske skeptiske også - Rangers-fansen hadde ikke mye pent å si om han. Det tok ikke lang tid før han var vekke fra klubben. Han var ikke god nok, og hans ferdigheter på banen rettferdiggjorde ikke hans oppførsel utenfor.

Til tross for det man hører om ego og hans svakhet for alkohol tror mange Viking-supportere at han er rett mann for klubben på dette tidspunktet. Han er 26, og er nok blitt litt klokere enn han var i Wednesday og England generelt. Så lenge vi ikke får en ny Jerry Månsson her (rent utelivsmessig). Viking trenger mer enn en ledertype i forsvaret, og da er det bra at Ross vil ta denne rollen. Når Myhre kommer kan det bli mange sjefer der bak etterhvert. Det røde kortet han fikk var en bagatell - Uwe la mest vekt på det gode inntrykket han ellers hadde gjort. Det røde kortet var veldig hardt idømt og bør absolutt ikke være en faktor som veier for eller imot kontrakt for Ross.

Ledertyper var det Prahl også etterlyste i fjor og Viking har framstått som litt grå og kjedelige ganske så lenge. Vi trenger spillere som tør å ta initiativ og ikke minst som ønsker å ha ballen. Det er veldig mange som gjemmer seg bort eller som ikke vet hva de skal gjøre med ballen hvis de får den (les: Tengesdal).

Nå skal han til Stavanger imorgen for å motta kontraktsforslag, så spørs det om Viking kan tilby god nok lønn.

No comments: