Friday, August 03, 2007

Viking og høstsesongen

Ja, da var vi tilbake igjen. Vi beklager at det har vært så lang tid nå uten oppdateringer, men så har jo faktisk Viking vært noe å snakke om den siste tiden. Hvorfor skal man da trenge Viking-blogger?

Men litt må man vel ha.

Det begynner å bli lenge siden sist ting så like lyst ut for de mørkeblå. Faktisk, jeg har sjeldent vært like positiv til hva som foregår i denne klubben, og like optimistisk. Jeg må faktisk tilbake til tiden under Benny, men han var jo en Gud og kunne absolutt alt, til og med fly, det var derfor vi var så kick-ass i denne perioden. Uwe Rösler kan kanskje ikke fly, men han vet hvor langt gresset skal være i millimetre (som vist på en TV2-reportasje i går). Snakk om trener som vet hva han vil. Vår sportsdirektør viser seg å bli mer kompetent for hver dag som går, eller for hver signering vi får for de av dere som ikke gidder å slavisk lese nyheter om Viking hver dag.

Og stallen vår begynner å bli bra. Det ble hallelujah-stemning da Sir Thomas Myhre returnerte til klubben. Stemningen blir nok ikke noe mindre nå som den lokale racerbilen Bertelsen er der han hører hjemme. I mørkeblått. Men de andre signeringene han har gjort har vist seg å være av den vellykkede sorten. Børre Steenslid var akkurat det vi trengte i forsvar - Maurice Ross også; nemlig noen som ikke var så rævva som Tengesdal. Eller Abelsson. Pimpong har scoret mer for oss allerede enn da han var å se i "storklubben" FC PS&E, eh, sorry FC København. Til og med Ødegaard har sluttet å provosere, faktisk så ønsker jeg å se ham på banen så mye som mulig. Det viser seg at hans innleggsfot er ganske amazing, mulig det var feil av oss å forvente en storscorer ala Østenstad. Med Ijeh der framme så trenger vi bare ballen inne i boksen, så dukker han opp.

Stallen ser altså meget bra ut. Vår nye tysker, hvis/når han signerer, vil jeg tørre å påstå blir meget brukbar. Som en som kan benyttes på begge backplasser så er han anvendelig og med flere kamper i Bundesligaen og ute i Europa for et så bra lag som HSV så bør Pereira og Ross begynne å svette litt mer. Enten så skjerper de seg ytterligere eller så får vi en enda bedre spiller på plass. Mozart-kule til deg, Østen. Samtidig har vi kapret det unge talentet Nisja fra bøndene lenger sør. Ting ser lyst ut.

Kommer vil å vinne gullet? Nei, men det er heller ikke så dumt. Det ville blitt for tidlig, med CL-kvalik og all that. Denne sesongen, vi sa det alle sammen, skal være for å gjenoppbygge et lag som har vært skadeskutt siden Benny forlot oss. Verken Hodgson eller Prahl greide å bygge det opp igjen - men nå er vi på gang. Jone og André har tatt stormskritt i år og midtbanen vår er supersterk, blant de beste i Norge. Når vi i tillegg kan variere så mye som vi gjør, med Ødegaard, Pimpong og Berg og all that så snakker vi fremtidige toppkamper. Men hvorfor ikke gull? In the end så tror jeg andre lag fortsatt er bedre. Vi skal i det hele tatt være veldig takknemlige for at vi er med i medaljekampen. Vi skal faktisk være veldig fornøyd med RL-plass, når målsetningen (min personlige til dømes) var 5-7. plass.

Det Viking trenger er ikke nødvendigvis en medalje, men at denne sesongen gir grunnlaget for at Viking blir et stabilt topp4-lag de neste årene. Slik at vi kan kjempe om gullet. Og si "hei, god dag" igjen til Europa.

No comments: