Tuesday, August 07, 2007

På hengende snøre


Josh Rouse - Please Please Please, Let Me Get What I Want

Et par dager nå etter fadesen i SF, og ingen er sikre på om SF spilte en god kamp eller ikke. Den gjennomsnittlige SF-supporteren (egneltig alle 14 av dem) vil fortelle deg at SF spilte en god kamp. De fleste i Vikings sportslige ledelse vil si at Viking spilte en god kamp. De aller fleste vil si at begge spilte rævva. Og da blir det gjerne sånne sifre, når det ikke blir 0-0. Uwe Rösler er i det minste mann nok til å innrømme at et nytt tap setter press på oss. Jeg er ikke sikker på om konsekvenstenkning er det spillerne behøver akkurat nå, men jeg er sikker på at Rösler er en forbanna dyktig trener og at han vet hva han gjør.

Så at stallen skal oppdateres er ingen hemmelighet. At en hengende spiss er på ønskelisten er heller ikke en stor overraskelse - ettersom Rösler fikk det beste ut av Robert Koren i en lignende posisjon under hans tid i LSK. At det er Lars Iver Strand han peker på, ikke et dårlig valg, begynner å bli mer og mer bekreftet. Og Østen var neppe på kosetur i Sørlandet, han var nok der for å finsikte spillere til neste sesong. Men kan det ha vært noen andre spillere der også? NEI. Med mindre Strømstad innser at han ikke har vært god nok for noe annet enn Norges kuleste lag, lenger vest. Og nei Brann, dere er ikke kule. Såpeserier er ikke kult.

Det ser også ut som om RBK er i førersetet til å kapre Joakim Austnes. Synd, dette er en spiller som kunne gått inn i de fleste lag i Norge. Kanskje unntatt RBK. Det er ingen hemmelighet at vi mangler typiske vinger, og Austnes er god. Spørsmålet er hvor mye bedre han kommer til å bli. Hvor stort er potensialet hans? Han er allerede begynt å bli faretruende "gammel", for gammel til å være et talent. Så han blir neppe raskere, sterkere eller smidigere med årene som kommer. Og vi driver ikke med doping heller, vi er ikke i Tour de France.

Alt i alt blir dette en interessant uke. Ettersom fristen for å kjøpe spillere nærmer seg, så vil jeg tro at vi får en beskjed eller to i løpet av uken. I fjor hentet vi grunnlaget for årets (til nå) gode sesong, og med alle reglene rundt artistskatt og lignende for utenlandske spillere så vil jeg tro at vi får se minst én ny spiller dette vinduet - bortsett fra Nisja, Klingbeil og Bertelsen.

1 comment:

Anonymous said...

Følg med: Artistskatt-ordningen er nå avskaffet, og er ikke lenger noe argument for å hente spillere på sommeren.

Så det så.