Friday, August 10, 2007

Å la seg lure av et farvel.

KRISE! SKANDALE! SENSASJON! I går fikk vi nyheten om at Alexander Gabrielsen trolig er på vei til Sandefjord. Alle Viking-fans snur hodene mot hverandre og uttaler seg i et unisont: "Meh." Gabrielsen er ikke god nok. Kommer han til å bli det? Vi er jammen ikke sikre. Alt for lang tid har gått siden han var et talent som nøytraliserte Ole Martin Årst for mange år siden. Som demmet opp for Heskey i en treningskamp. Men dette er lenge siden, og han har ikke blitt bedre siden dengang. Faktisk, det går an å si at han har blitt littegranne verre. Skader har gjort sitt for at det fysiske og mentale ikke er helt der hvor det skal være. Synd for oss, og synd for gutten. Klok og ekte Viking-gutt - vi ønsker ham lykke til videre i SF og håper at han kan blomstre et annet sted. Hvis det går i orden, da.

Skal vi kjøpe inn en erstatter? Trolig ikke. Martin Nordbø, som har potensiale til å bli en god spiller, banker på døren - selv om han skjønner det selv eller ikke. I tillegg har vi trofaste Nygaard som kan spille overalt.

MP3: M83 - Farewell/Goodbye

Vel vel. Det er nesten som en skulle tro at det at en Viking-spiller er på vei vekk er den viktigste nyheten om vår kjære fotballklubb for tiden. Det er det selvfølgelig ikke. I går kom melding om at Svein Fjælberg blir vår nye talentutvikler og Kjell Inge Olsen vår talentsjef. Fra før av er Gary Goodchild involvert i talentarbeidet, og da må jeg jammen si at vi begynner å få en slagkraftig talentsatsning.

- Med Kjell Inge og Svein på plass tror vi at vi har fått de beste personene for å jobbe med talentarbeidet i Viking, sier sportsdirektøren.

Dette er direkte feil, Østen. Vi kunne da fått tak i Arsene Wenger, Martin Jol og Guus Hiddink. Men ok, dette duger. Slik jeg ser det er dette meget positivt for selve klubben, og på sikt for regionen. I begynnelsen kommer det til å bli diskusjon. Debatt. "Viking støvsuger regionen for talenter bla bla", "Viking har alt for mye penger bu bu" etc. Men hvis målet er å levere flere spillere til A-stallen så er en sterkere satsning det som må til. Flere spillere som har potensiale til å nå langt, vil med tiden bli positivt for hele regionen. Spesielt ettersom andre klubber, mindre klubber, satser mer på talenter enn tidligere. Randaberg, jeg ser i din retning. I tillegg vil de som ikke helt nådde opp, og dermed forsvinner til klubbene rundt, være av bedre kvalitet enn før. SIF, jeg ser i din retning.

Av andre nyheter, den type som har lett å fly forbi, så meldes det at TIL og Viking HAR vært i samtaler. Det er neppe ingen andre enn Lars Iver Strand som har blitt diskutert - med mindre vi er ute etter å kjøpe... ja, hvem trenger vi derfra? Tore Reginiussen er et stort talent, men neppe hva vi trenger. Ademolu er en kjapp faen, men der stopper det gitt. Lars Iver Strand, come to papa. Du vet Rösler digger hengende spisser. Du vet hvor god Koren ble under tyskeren. Kom her for å spille deg inn i høyrekanten til West Bromwich, du vet du vil.

No comments: