Thursday, August 09, 2007

Mens vi venter på storhet...

...Så må vi gjennomføre denne sesongen først, helst med stil. Og det er ikke særlig stilig med mange baklengsmål. De må det bli slutt på, sier Rösler til RA, før han imploderer i en sky av logikk. Kollapsen mot Sandefjord var ikke en fryd for et Viking-øye. RA har derimot en interessant statistikk:

Hele 15 mål har Viking sluppet inn i den siste halvtimen av kampene. 10 av disse er igjen sluppet inn i løpet av det siste kvarteret.


Er det taktikken mot slutten som feiler? Ja, sier RA. Det er fordi Rösler har satset offensivt mot slutten av kamper, fordi vi ligger under. Det er mulig at dette er årsaken til kollapsen(e) vi har opplevd - Röslers metode har sålangt vært å ha tre mann bak mens man satser offensivt, dette blir det nok en slutt på. Jeg vet ikke helt jeg, Uwe. Om ikke taktikken vi startet med funket de første 75 minuttene, ja kanskje må du tenke over den? Uansett så tror jeg Rösler kommer til å spille med fire bak i fremtiden, og heller ta ut en på midtbanen, evt flytte opp Gaarde for å skape trøkk inne i boksen.

En annen mulighet vi må se på er spillernes fysiske kondisjon. Selv om dette er langt bedre enn i fjor så betyr ikek dette at alt er brillefint, spesielt ikke når vi slipper inn 15 mål i den siste halvtimen av kampene. Konsentrasjonsnivået er også noe som kan trenes, og jeg håper at Viking er progressive nok i treningsarbeidet til å se gjennom dette.

Av litt hyggeligere nyheter så håper Myhre å være klar til kampen mot Fredrikstad. Tiden er egentlig blitt overmoden for keeperskiftet vi alle trodde skulle komme med en gang Myhre kom til byen vår. Myhre skal klare 30-40 utspark i løpet av en kamp, og det er her han sliter. Det gjør nemlig vondt. Vi krysser alle mulige fingre og lem for at Myhre skal greie å sparke en ball uten smerte. Selv om jo mindre Myhre sparker ballen, jo bedre. Fordi da har vi liksom holdt ballen unna området vårt, liksom. Skjønner? Hehehehehehehehe. Kremt.

Kampen mot Fredrikstad er viktigere enn resten av Norge tror, for Viking. Med seier så er vi fortsatt i toppen og et lag å regne med. Det vil opprettholde presset og forventningene rundt laget, slik det nettopp skal være. Heldigvis har vi 009-agent Trond Erik Bertelsen. Og heldigvis har vi bestekompisen til Michael Essien og Appiah. Legg inn et godt ord for oss, Pimpong.

En siste nyhet er at vi er interessert i nok en islending. Og nok en potet, btw. En islandsk potet er ikke matretten som er mest fristende. En brasiliansk capirinha. Italiensk tagliatelle. Argentinsk pepperbiff. Det er nam, det er slikt man bestiller ute på by'n. På den annen side, islandske poteter kommuniserer og tilpasser seg fint de norske/ghanesiske/nigerianske/danske matrettene vi har. Islandske poteter, liksom. De passer inn overalt. Denne spilleren det er snakk om, Sverrir Gardarsson, kan spille back, midtstopper og defensiv midtbane. Noe sier meg at dette er en duellsterk spiller med ok teknikk og pasningsfot.I andre nyheter så meldes det at Østenstad ser på en spiller som kan spille spiss, indreløper, sweeper og keeper - 29 år gamle Gudmundur Gudmundurson fra Kárahnjúkar.

Neida, bare kødda.

MP3: Electrelane - The Greater Times


I nyheter innen kategorien: "I morgen blir det vær", "Etter natt kommer dag" etc, så meldes det at Tengesdal går ikke til Bryne.

No comments: