Sunday, August 05, 2007

Straffetrening og mangler


Amanda Ambrose - (I Aint Singing) No More Sad Songs

Ryan Adams - To Be Young (is to be sad, is to be high)

Et tap som lyder 4-1 mot et bunnlag som Sandefjord er direkte svakt, men at vi nå ikke lenger ses på som en gullkandidat av resten av verden taler til vår fordel. Våre gutter maktet ikke presset, og etter en bra åpning på kanmpen og en nydelig scoring regissert av Pimpong så lot vi svake Sandefjord kontre oss i senk. Legg til to generaltabber og vi har oppskriften på ydmykelse. Seriøst, greide virkelig Zanetti å score mot oss? If pigs could fly.

Kan dette være det beste som har skjedd oss denne høsten? Å tape mot RBK på Lerkendal, vel, det er mer akseptabelt enn å tape 4-1 mot et lag som ikke har noe i tippeligaen å gjøre. Forhåptenligvis kan dette være resultatet som vekker troppen, og får alle til å jobbe ekstra hardt for å bevise at dette var en lei arbeidsulykke - og intet mer. Eller så kan dette være et tegn på at vi er i ferd med å miste formen, og vi stuper ned. MEN, vi satser på det førstnevnte.

Dagens kamp viser også at vi har for få forskjellige typer alternativer offensivt - slik vi snakket om sist gang. Ødegaard og Pimpong er verken hipp eller happ. Kjappe er de, men å veksle mellom de to ga oss ikke store forskjeller i taktisk spill. Sigurdsson var direkte svak, og skulle ha spilt seg inn foran Ijeh med dette. I stedet ble det masse offside. Jeg er dog ennå optimistisk, som oppspillspunkt med bena var han overraskende god - og egentlig så er han bare noen taktiske læretimer fra å bli for god for oss. Slik som Ijeh. Som var dypt savnet.

Vi trenger flere krittslikkere og en knallgod offensiv midtbanespiller/Hengende spiss. Berg er god han også, men ikke alltid en trussel. Å erstatte ham med to spillere skal ikke skje fordi han er knallgod (selv om han av og til er det), men fordi vi trenger flere strenger å spille på. Bevegelse og trusler som må komme fra kanter. Og så må vi finne en plass som Gaarde kan bli god på. Han mangler fart på kanten, mens han virket noe stokkete når han befinner seg på midten av banen. Noe han gjør enten han spiller sentralt eller kant. Fy, Gaarde, fy.

Det blir interessant å se hva slags treningsuke det blir. Straff for dårlig spill kan det også bli. Synd dette ikke kom før. Nå må vi skjerpe oss, gutter.

No comments: