Monday, February 05, 2007

Myhre: Odyssevs eller trojansk hest?

Wow.

Da var Myhre tilbake der han hører hjemme. Vi får derimot ikke nyte ham før neste overgangsvindu, slik ser det i hvert fall ut til å bli. Bummer. Jeg som hadde en vill fantasi om at alle våre nye signeringer ville komme i god tid før sesongoppkjøringen. I det minste "nøkkelsigneringer", hva enn det måtte bety. Men Charlton har ikke fått tak i en ny keeper, og tredjekeeperen holder ikke mål. Siste seriekamp er mot Liverpool - da kan ikke Carson spille. Når laget kjemper mot nedrykk så kan det være lurt å ha en Myhre i bakhånd.

Så Norges sisteskanse kommer til Viking. Alle gleder seg over at en stor profil vender tilbake. Alene vil han sørge for økt interesse for folk flest og for mediadekning. Kameraene vil peke på en spiller som er vant med det, og det vil gi pusterom til spillere og trenere etter en halv sesong. Det kan vi vinne på. Det er til vår fordel. Så jeg er helt enig i at Myhre sin signatur har gode ringvirkninger for Viking FK. En slik signering sender ut signaler. Den sier: "Hei. Vi er et topplag." Den sier: "Du tror du er kul? Vi er kul." Og ikke minst så sier slike signaturer at vi blir å regne med ute på banen.

Eller gjør vi det?

Myhre har ikke spilt så mange kamper i det siste. Han er bak en ganske dårlig keeper som ikke kan dirigere et forsvar om det gjaldt livet, bestemoren og hunden. Han har en bitteliten (men bare bitteliten) tendens til å skade seg. Han koster. Og vi har to keepere som neppe vil trives særlig lenge på benken. Austbø er et talent som må få spille snart. Asper vil neppe se blidt på en benketilværelse. Enda verre: En av disse to keeperne kan oppleve en kjempesesong for så å bli automatisk benket når Myhre kommer hjem. Hva om Myhre viser seg å være ræv på grunn av for lite match-trening? Hva om Myhre viser seg å være for gammel? Hva om Myhre flopper? Det er ingen drømmesituasjon. En flopp og to misfornøyde reserver. Den ene av dem et lokalt talent. Beware folkens. Det er alt jeg sier.

No comments: