Wednesday, January 31, 2007

Post-Match: Ham-Kam - Viking (0-2)

Årets første treningskamp som ikke er en parodi. Resultatet ble en ok seier mot et lag som vi skal slå. Altså, vi er litt bedrre enn i fjor. Men treningskamper er treningskamper - vi får se hvordan stallen og spillet utvikler seg. Selv om det er egentlig for tidlig å si noe, så velger vi å si noe likevel:

- Vi virker solide defensivt. Ham-Kam kom ikke til mange sjanser, og rapportene sier at Ham-Kam slet med å finne pasningsalternativer. Noe som fører til at Ham-Kam valgte det de har gjort de siste årene uansett: Nemlig å pole ballen fremover i håp om at ballen spretter til deres fordel. Ham-Kam, gi dere.

- Birkir Bjarnason. Vi er alle enige om at det er veldig viktig for en ung spiller som Birkirboy å få opp selvtilliten. Her er mål et virkemiddel som kan hjelpe. Han bommet mye i åpningen på Briskeby i fjor i likhet med resten av laget resten av sesongen. Så det er kjekt at det begynner å bli mål og se at marginene var til hans fordel: Det fører til trua. Og vi vet jo hvor langt man kan komme trua (veldig langt).

- Berg som eh... "playmaker. Hvis man skal spille i sin favorittposisjon - nemlig som offensiv midtbane - ja, da er det viktig å kunne tilrettelegge. Dette ser ut til å funke. Selv om han ikke spilte i favorittposisjonen sin, eh.

- Vi scorer på dødball! Dette er et mirakel som stort sett ikke skjedde i fjor med mindre motstanderne ville gi oss et trøstemål.

- Viking presser høyt. Er det en ting vi har savnet i Viking så er det nettopp høyt og offensivt press som gjør det vanskelig for motstanderen. Kommentarer som "HamKam får ikke til mye spill. Presses mye av Viking." er gode å høre i sådan stund. La oss håpe at Rösler og hans team kan finne frem til en formel som gir oss en intensitet som gjør at vi både dominerer og vinner kamper fremover.

- Ivana, selv om han ikke dominerte ala Zlatan, virker å være en spennende spiller. Mon tro om han ikke kan vise seg å bli en meget god spiss når han a) lærer seg norsk/engelsk b) lærer systemet c) finner seg til rette. Da kan han bli knall.

Les mer:

RA: Fortjent 2-0 til Viking

SA: Rösler: - Solid kamp

SA: Revansj for Bjarnason

No comments: