Thursday, August 03, 2006

Marius Helle

Marius Helle skal prøvespille for Viking. Han er angriper i Ålgård FK. Helle ble toppscorer i klubben i 2005, og er dermed en av klubbens store stjerner sammen med tidligere OL-gullvinner Dagny Mellgren. Etter å ha skaffet mange mål har han vært ønsket av flere klubber i Norge, og har blant annet prøvespilt for Bodø/Glimt, Brann og Bryne. Han spiller fremdeles i Ålgård. Han står med 12 nettkjenninger til nå i årets sesong.

Hvis han prøvespiller - er Nhleko på vei bort? Og hvorfor plutselig denne interessen for spillere som er så gamle som dette? Er det ikke en større interesse for å ha et Stavanger-lag i første divisjon? Hva med å anskaffe seg Edwin Kjeldner, han er tross alt mye yngre.

Uansett så er det ikke et så dumt valg om Nhleko skulle forsvinne, fordi det vil gjøre veien lettere for lokale talenter og spillere. Vi har tre spisser i Ødegaard, Nhleko og Berg. Med Motland og evt. Helle har vi også back-up talent.

Hvem er så denne Helle? Jo, han er lærerstudent. På UiS. Og han ligner litt på Magne Hoset syns jeg. Men at han har talentet i behold er hevet under tvil. Og hvis han får en kontrakt med Viking så blir det nok fulltid. Tap for barna i nærområdet, men talentet hans forsterkes. Men alltid noen dårlige nyheter: Han vil spille for Bryne. Heldigvis er Ålgårds økonomiske krav for sterke til at jærbuene skal gidde å investere når de har kjøpt halve Bodø.

No comments: