Sunday, November 04, 2007

Yeah Yeah Yeah. Fucking Yeah.

MP3: Derek and The Dominos - Got To Get Better In A Little While
Som en premie til alle Viking-supportere så skal dere få en helt fantastisk live-versjon av Derek and The Dominos' "Got To Get Better In A Little While". Gjett hvorfor.

Bronse. Hmmmm, "bronse". Det er noe rart ved ordet, jeg regner med at lingvistikere kan utbrodere dette - jeg syns personlig ordet "sølv" smaker litt bedre på tungen, men selv det ordet må komme på en ærverdig andreplass. Best smaker ordet "gull". Den l-lyden på slutten der er bare herlig, det minner om et forsiktig tungekyss. Jeg har lyst på tungekyss. Jeg har lyst til å kline med førsteplassen. Så kan vi gifte oss, og være hverandre evig tro. Vi kommer til å være en god ektemann, en som kan tåle et sidesprang, så lenge vi fortsetter ekteskapet - og Gulliane, evt. "Gully", lærer av sin gedigne tabbe.

Vi er klar.

Vi er klare for å bykse fremover som fotballklubb. Et rykk. Slik rykket til Ødegaard parkerte en polsk landslagsspiller så kan vi nå rykke forbi våre konkurrenter. Og vi så hvorfor.

Selv om vi spilte dårlig, så vant vi mot et lag med gode fotballspillere, og en merittert trener. Mannen - unnskyld - frelseren som scorte våre mål var bare på 80%. De andre 20% ga han til resten av laget. Jone Samuelsen: Gi gutten ny kontrakt. Måten han skapte Ijehs første mål var helt fantastisk, det var noe "internasjonalt" over det, og når han nå innser at han faktisk presterer sånt og skaper ting, så er det håp å love at han vil forsøke å omsette dette til noe han kan gjøre i hver kamp. Jone har et skyhøyt potensiale, og i motsetning til Ijeh har han enda 40% å gå på. En kommende legende om han tar like store skritt til neste sesong.

Ødegaard: Takk Alexander. Du beviste at vi tok feil.

Gaarde: Du vil aldri bli glemt blant Viking-supportere. Slå deg ned her. Bli her, for alltid. La oss gifte oss - du og Rogaland.

Stokholm: Du er bedre enn byen. Og byen er faen meg bra.

Soma: Du er Sjefen. Steenslid din lojale høyrefot. Sammen er dere en levende vegg - og tettere skal dere bli.

Jeg kunne ha nevnt alle de andre spillerne som fortjener ros, heder og tonnevis med belgisk sjokolade. Men det tror jeg ingen har tid til. Og de kommer alle til å få nok ved hjelp av denne medaljen som de har gjort seg fortjent til. Men selv om alle spillerne også nå skjønner at de har mer å gå på, områder å forbedre seg på - så må en takk og en oppfordring gå til det sportslige apparatet som Viking består av. Østenstad skal ha en stor del av æren for snuoperasjonen siden ifjor. Han har skaffet de riktige spillerne, vurdert og ansatt den riktige treneren og fremtiden ser lys ut. Det er lite bråk rundt Viking, ting virker stabilt. Som RBK og Tottenham er et prov på, det er ingen selvfølge. Ei heller i Viking. Nettopp derfor skal også de ha applaus. Nettapplaus. *klappklappklappklapp*.

Nå er det rom, tid og utgangspunkt for en økt satsning på talentarbeidet - slik Viking har gitt signaler om. At vi greier å produsere egne toppspillere, med slike internasjonale ferdigheter som Jone, Ødegaard og Ijeh har er alfa og omega. Det er flere veier til å nå dette målet, en del av dem sikkert utenfor hva Viking ser for seg. Å sope opp talenter, ha ett lag i første divisjon (Go Sandnes!) og ansette trenere er ikke nok. RBK gjør også slik. Og andre lag i Norden også, IFK Göteborg er ett eksempel. Anleggene må forbedres, og dette haster. Samtidig har dere et flunkende nytt universitet i nærheten med kompetanse på flere områder, både medisin, fysiologi og psykologi. BRUK DETTE. Dra til Nederland, Portugal og ansett teknikktrenere. Bruk vinterpausen til å dra til andre lag i de store ligaene for å lære. Jeg øsnker at dere drar til Arsenal, AC Milan, Sevilla, Bayern München, Lyon. Det bør holde. Lær. Bli bedre. Sats.

Så skal dere få tungekysse masse.

-------------
P.S Aftenbladet skrev at Viking-spillerne sang Bachmann-Turner Overdrive sin hit "You Ain't Seen Nothing Yet". Den finner dere her:
MP3: Bachmann-Turner Overdrive - You Ain't Seen Nothing Yet

No comments: