Tuesday, November 06, 2007

Hvorfor er ikke fotografen med på bildet?

Ikke la deg lure av pressen og opinionen, til neste år heter Vikings utfordrere Stabæk og Brann. I den rekkefølgen. Stabæk på grunn av den imponerende kompetansen og coachen som er Jan Jönsson og talentfulle spillere i alle ledd. Angrepet til Stabæk er skummelt som bare fy. Om de beholder servelatfjeset Pall Gunnarsson, så er det grunn til å tippe dem på topp av tabellen når sesongen er ferdig. Tippeligaens nest beste angrepsvåpen etter Frelseren. Et nytt våpen som ikke helt blendet oss i år var Jon Inge Høiland, en god høyreback, og først neste sesong vil han bidra slik at nivået høynes. Og jeg tror de stikker av med både Huseklepp og Austbø. To forsterkninger. Med Tchoyi, Hauger, Alazinho, Keller og ikke minst Nannskog så tror jeg dette blir det vanskeligste å forholde seg til. Skummelt.

Vår neste assistent for U-laget?

Hvorfor Brann? Det er klassisk å dømme Brann nord og ned, nå som de har mistet kaptein Rumpetryne. At Andresen skal ha fotball-Norge til å justere seg etter hans egosentriske krav og ideer syns jeg er latterlig. Spillende manager? Hvor viktig er det Andresen tror han er? Han har helt sikkert det som skal til for å bli en god hovedtrener, men balansen og grunnlaget for å bli spillende manager i pølseklubben VIF er så feil at jeg blir overrasket om de er med i gullkampen i oktober. Anyway, Brann. Bergen har en ridikuløs evne til å skape en synergieffekt i handelsstanden rundt Brann. At unge, rike menn samler seg og frivillig skaper Norges største investorgruppe innen fotball er et tidlig eksempel - et eksempel som nå har banet vei for flere som vil være med på å gjøre seg populære blant Bergens befolkning. Og tapet av Andresen trenger ikke å være en katastrofe. Om de får til det samme med Eirik Bakke som med Andresen, så har den en bedre spiller. Eirik Bakke spilte semifinale i Champions League og var sterkt ønsket av Aston Villa. Uflaks og skader har gjort sitt - men med Hassan El Fakiri, Solli og en (imponerende Jaiteh) så tror jeg nok at savnet av Andresen forsvinner kjapt. Skummelt.

Men hovedgrunnen til at Brann blir en utfordrer til gullet neste år også, ligger i de neste dagene. Oh yeah, UEFA-cupen. Make no mistake, Brann har havnet i en tøff gruppe - uansett hvor mange sjanser supportere og "eksperter" mener de har mot de lagene som ikke heter HSV evt. ikke er fra England. Jeg ser på sjansene for at Brann avanserer som ekstremt små. Og det er nettopp dette som er dumt for oss til neste år. Gruppespill, hvor de ikke helt holder mål, er nettopp den vekkeren som fører til at Brann ikke faller i den fellen som gjør at man tror man er gode nok. Brann vil nok fortsette å forsterke laget, satse på å forbedre anlegg og sportslig apparat og gjøre klubben generelt større. Skummelt.

Så Silly Season er her. Alt tyder på at vi skaffer oss Martin Fillo. Flott! Jeg foretrekker ham foran Lars-Flørte Strand, allerede. Han er fast i Tsjekkias U21-landslag. Det holder i massevis, for de midtbanespillerne de fostrer frem får frem sikkel, og en haugevis med youtube-klipp. Ikke med Fillo, da. Faktisk så er det eneste klippet veldig skuffende:



Jepp, han sitter på benken mot Italia sitt U21-landslag. Kanskje ville treneren ha en Doffen-type på banen fordi Italia er jo kjent for å eh... angripe. Kanskje han var litt småskadet. Kanskje det var fordi Tsjekkias U21-trener en stor Vikingsupporter som ønsker å spare ham så han er i toppform når han kommer hit bla bla. Uansett så er det en spennende spiller som jeg håper har en fremtid i klubben og i en større liga enn den norske. Samtidig er det mange andre spillere som er interessante i den posisjon vi er ute etter å erstatte i (Berg, folkens). Luremus-Strand har vi nevnt, men også Strømstad, Grindheim og kanskje til og med Didier Ya Konan er spillere som er innen rekkevidde om vi bare strekker oss langt nok. Men det gidder vi ikke. Alt har sin verdi, og Fillo ser ut til å være mest value for the money.

Og så var det denne kanten og spissen vi var ute etter. Pimpong ser ikke helt ut til å ha blitt denne spilleren vi var ute. Men supportere sa det samme om Ødegaard ifjor. Kanksje vi skal gi ham en sesongoppkjøring til og flere kamper før vi helt ser om Pimpong kan bli den klassespilleren vi ville ha, eller ikke. I mens har vi Nisja, Gaarde og kanskje også Bjarnason som kantspillere. Ødegaard blir en klassespiller til neste år og et klart førstevalg. Gaarde burde være det andre, men han er blitt en gammel kar som ikke helt gir oss så veldig mange strenger å spille på annet enn hans pasningsfot og høyde. Og når det er han som tar frisparkene, så er det lite utnyttelse av dette. Jeg skjønner det godt om vi er ute etter et nytt, klart førstevalg. Og Huseklepp er ikke så dumt, han og Ødegaard kan bytte plass - han kan være en joker, han har fart og innlegg og er en kopi av Gunnar Aase.

Alt i alt går vi en rar Silly Season i møte. Det er jo ikke måte på hvor mange klubber som nå skal bli best i Norden. Men ikke la deg lure av bildet som gis. Fotografen er en lur faen.

2 comments:

Anonymous said...

Klart Rosenborg ikke er noen konkurrent til neste år, Rosenborg har bare akkurat spilt uavgjort mot Chelsea på Stamford Bridge, slått Valencia to ganger og har et bein i 1/8 dels finalen i verdens største fotballturnering. Klart Stabæk med 3 ganger så lite budsjett er en større utfordrer. Du har lite peil på fotball...

Anonymous said...

Lol, Rosenborg endta altså da opp på femteplass med like mye i målforskjell som Viking denne sesongen. Så det ble en konkurrent, sånn sett. Stabæk, med 3 ganger så lite budsjett, vant serien. Du, Anonymous, hadde lite peil på fotball.