Sunday, August 27, 2006

8 grunner til at vi ikke vinner.

* Ole Rugland (født: 10.04.1955), leder:

Mangeårig styreleder i Viking og storaksjonær i klubben. Sitter i trenerutvalget. Skanem-sjefen og næringslivstoppen sitter også som styreleder i 11 andre selskap. God for hundrevis av millioner og på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. Rugland var i sin tid knallhard midtstopper på Vikings juniorlag.

* Finn Einar Krogh (født: 19.04.1959), styremedlem:

Tidligere spiller på Vikings mesterlag fra 1979. Han har også vunnet cupen med Brann tidlig på 1980-tallet. Nå er Krogh profilert direktør ved Oljemuseet. Han er med i trenerutvalget, og sitter også i Viking FKs styre.

* Ulf Karlsen (født: 08.03.1966), styremedlem:

En av representantene for det fotballfaglige i styret. Den tidligere Bryne- og Viking-forsvareren er, som Krogh, også medlem i trenerutvalget og styremedlem i Viking FK.

* John Arild Ertvaag (født: 28.06.1955, styremedlem:

Har vært styremedlem i Viking de siste sju årene. Har tjent seg rik blant annet på kjøp, salg og utleie av eiendom, og er grossist i styreverv i det lokale næringslivet. Sitter i flere andre styrer sammen med Ole Rugland. Eier en egen øy med hytte på Sørlandet.

* Helge Orstad (født: 03.06.1956), styremedlem:

Nok en næringslivstopp. Med 43 styreverv – som daglig leder, leder, medlem eller varamedlem – har eiendomskongen neppe problemer med å få timene til å gå. Tungt inne forretningsmessig med folk som Folke Hermansen, Hodne-familien og Ådne Kverneland, for å nevne noen.

* Anne Brit Skjæveland Sandberg (født: 24.07.1962), styremedlem:

Arbeider til daglig som studiesjef ved Handelshøyskolen BI i Stavanger. Tidligere er hun mest kjent fra friidretten. Skjæveland var allsidig landslagsutøver, med hekk og sjukamp som spesialøvelser. Hun er valgt inn i styret i Viking Fotball for ett år.

* Alfred Ydstebø (født: 20.10.1969), styremedlem:

Acta-gründeren inngår også i den lille klikken «styrtrike næringslivstopper» i Viking. Yngstemann i styret med sine snart 37 år. Ydstebø innehar en håndfull andre styreverv. Han har nå trukket seg ut av den daglige driften i Acta, selv om han fortsatt er styreleder.

* Wenche Skorge (født: 16.02.1956), styremedlem:

Tidligere informasjonsdirektør i Statoil. Har det siste året vært informasjonsdirektør i Skagen Fondene. Skorge meldte nylig «overgang» som rådgiver og partner i PR- og kommunikasjonsbyrået MonsenHejna AS.

No comments: